Recepten om warm van te krijgen

Nu is het tijd om zelf aan de slag te gaan voor het lekkerste warme drankje ooit. Geen betere manier dat te doen met mijn recepten. Een opkikker? Die zal je krijgen. En je zal er nog van genieten ook.

Hot Toddy

Deze warme drank heeft een grappige naam en smaakt naar meer. Het is een traditioneel drankje dat wordt bereid met whisky. In de Verenigde Staten is het zo populair dat er zelfs een nationale ‘Hot Toddy’ dag bestaat. Als je mee wilt vieren, is Amerika op 11 januari the place to be. Er zijn heel wat manieren om een Hot Toddy klaar te maken. Algemeen gezien berust de drank op drie basis ingrediënten: een warme vloeistof (water, thee, cacao, apelcider of een andere drank naar keuze), een sterke drank zoals rum of whisky en zoetstof (honing, suiker, …).  Daarnaast kan je nog andere extraatjes toevoegen zoals diverse specerijen. Denk hierbij aan nootmuskaat maar ook aan kruidnagel of kaneel. Sommigen gaan dan weer liever voor een beetje citroensap of wat limoen. Afgewerkt met wat boter is jouw Hot Toddy klaar om te worden geserveerd. Of wacht, misschien vertel ik best eerst de bereidingswijze. Doe de whisky, honing en citroensap in een tas. Vul deze verder met heet water en begin naar hartenlust te roeren. Wanneer de honing is opgelost, kan je jouw Hot Toddy opdienen.

Bisschopwijn

Bisschopwijn is de Hollandse variant van Glühwein. Zet alvast een fles rode wijn klaar (welke maakt in principe niet zo heel veel uit, maar een zoete Rhônewijn is zeker een aanrader), samen met 100 gram suiker. Nog een kaneelstokje, 1 sinaasappel en enkele kruidnagels en je kan aan de slag gaan! Voor 1 glas Bisschopwijn laat je ¾ kopje wijn sudderen, waarna je meteen een snuifje geraspte sinaasappel eraan toevoegt. Doe 2 kruidnagels en 1 kaneelstokje erbij en je kan beginnen drinken. Of bijna toch, want je moet de Bisschopwijn nog 10 minuten op het vuur laten staan.

Chocolademelk met tequila

Deze alcoholische lekkernij is op 1 2 3 bereid! Verhit 1 kopje chocolademelk, voeg hier een shot tequila en 1/3 shot pepermunt schnaps aan toe. Lekker!