Warme alcoholische dranken

Er bestaan ook wat warme alcoholische dranken. Waarschijnlijk denk je al meteen aan Glühwein. Deze drank moet je hebben gedronken tijdens de kerstperiode! Toch zijn er meerdere alcoholische aanraders in de categorie ‘warme dranken’. Welke? Dit alles zet ik even op een rij. Op deze webpagina geef ik je zelfs enkele recepten om van te smullen!

From Russia with love

Ooit al Russische chocolademelk gedronken? Echt wel het proberen waard! Het is warme chocolademelk met een scheutje vanille wodka en wat amaretto. Ideaal op een winteravond. De bereidingswijze: in een beker giet je flink wat – afhankelijk van jouw voorkeur – wodka en amaretto. Daarna voeg je de mix voor chocolademelk toe. Hete melk om het af te werken en een tijdje goed roeren. Zin in nog wat extra calorieën? Doe er dan nog slagroom bij!

Mojito thee

Wie zegt dat Mojito enkel een zomers drankje is? Er bestaat een geweldige uitvinding, en die luistert naar de naam ‘Mojito thee’. Uiterst geschikt voor op een winterse party!

Cappuccino met amaretto

Een warme cappuccino met amaretto, iets voor jou? Mij kan het alvast bekoren. Toch moet ik toegeven dat ik het raar vind dat sommige websites dit promoten als dieetproduct. Zo zou het vol met proteïnen zitten. En sommige ‘specialisten’ geloven dat het zelfs goed is als ontbijt. Geef mij toch maar een theetje!

Irish Coffee

In het lijstje met populaire warme alcoholische dranken mag deze klassieker niet ontbreken. Een lekkere Irish Coffee is de perfecte afsluiter van het kerstdiner. Deze smaakvolle drank werd uitgevonden in 1942. Het grappige aan deze drank is het feit dat hij in elke horecazaak anders wordt bereid. Ik maak het altijd klaar op deze manier en dat blijkt tot nu toe de lekkerste.